Івано-Франківськ вперше прийматиме оригінальні художні твори Тараса Шевченка. Їх демонструватимуть під час виставки «Справжній Шевченко», яка відкриється 26 жовтня. У музеї представлять більше 30 творів, що ілюструють різні періоди життя митця.

Відвідувачі зможуть побачити найвідоміші картини Шевченка  «Катерину», «Селянську родину», «Одаліску» та автопортрети. Також представлять портрет В.А.Жуковського пензля Карла Брюллова, за кошти з продажу якого поета викупили з кріпацтва.

«Він — майстер тогочасної критики, колористики і архітектурних пейзажів топографічної точності. Він писав олією, аквареллю, сепією, тушшю, свинцевим олівцем на міфологічні, історичні та побутові теми, архітектурні та ландшафтні пейзажі. І став основоположником реалізму в українському образотворчому мистецтві», – зазнчено в анонсі виставки.

Експозиція складатиме з більш ніж 30-ти творів, що ілюструють різні періоди життя художника: доакадемічний час, навчання в Петербурзькій Академії мистецтв, нетривалі подорожі Україною та роботу в Київській Археографічній комісії, довгі роки заслання та останні роки життя в Петербурзі.

Відкриття виставки відбудеться у вівторок, 26 жовтня, об 11:00. Вхід за ціною вхідного квитка до музею.